Monday, March 28, 2011

Rooma ja Sitsiilia 18. - 20. märts 2011




18. märtsi Rooma üllatas meid hoovihma ja rahega, mis peletas meid tuppa tagasi. Õhtul võtsime ette jalutuskäigu Colosseumi juurde ja ei pidanud pettuma, öised tuled ja täiskuu andsid võimsa elamuse.



Teisel päeval nähtud Colosseum oli ümbritsetud rahvamassidest ja ei tundunudki enam nii võimas, kuidagi hall. Saime ülevaate iidsest Roomast sõites Citytouri bussi ülemisel korrusel. Vapustavalt ilusad purskkaevud, eriti Trevi purskkaev.





Muidugi jalutasime Vatikani Püha Peetri väljakul.









19. märtsil lendasime Palermosse, võtsime lennujaamast oma rendiautod ja sõitsime Montellepresse, mis asub lennujaamast lõunas 20 km. Et saabusime hilja öösel, magasime teisel päeval kauem. Hommikul tervitas meid soe Sitsiilia päike, mida sai nautida avaral rõdul. Kuldnokad laulsid. Autode juures oodates jalutasime Robiniga väikeses pargis.



Sõitsime lääne poole, lõunatasime Golfo di Castellammares ja liikusime edasi Capo San Vito liivarandade poole. Vahepeal tegime puhkepeatuse, korjasime värvilisi kive... Türreeni mere lained rullusid kivisele rannale.


Järgmine peatus oli Zingaro looduspargis, matkasime tunnikese. Imetlesime lopsakat taimestikku, pildistasin kõikvõimalikke taimi - agaave, viigikaktuseid, ohakaid ja kõiki värvilisi lilli. Rada viis Capo San Vitosse, aga seda oli kokku 7 km.




Jälle kihutas aeg meid tagant, nii et neeme liivaranda me ei jõudnud, vaid liikusime Erice linna poole. Nägime ees pilvedesse mähkunud linna ja sõit sinna ülesse oli tõeline elamus. Looked olid väga järsud ja kuristik all sügav. Lõpuks sõitsime pilve sisse. Siin on pidevast niiskusest majaseinadki sammaldunud. Üles jõudes oli kell juba 6 läbi ja hakkas hämaraks kiskuma. Tegin mõned pildid - ilusa ilmaga avanevat kaljult vaade Aafrika rannikuni. Meelis ja Valdek läksid keskaegset kindlust vaatama, siis hakkasime alla tagasi sõitma. Tomtom juhatas meid vanalinna kitsastele tänavatele, kus meil õnnestus lihtsalt nii kinni sõita, et autoga polnud võimalik paremale pöörata. Tuli tuldud teed mööda tagurpidi tagasi sõita. Nüüd me saime aru küll, miks Sitsiilias sõidetakse miniautodega. Meie oma suurte autodega igalt poolt läbi ei mahtunud. Hea veel, et 9-kohalist bussi ei tellinud.




No comments:

Post a Comment